När man startar ett företag är det lätt att tänka på saker som lokaler, personal och utrustning. Det många missar att tänka på är att det även behövs ett digitalt utrymme. Det kräver att man investerar i lokala servrar och personal som sköter dessa. Det finns dock ett sätt att komma både billigare och smidigare undan, nämligen genom att byta till molntjänster.

Vad är en molntjänst?

Vad är då egentligen molntjänster och hur fungerar de? Det ska vi titta närmare på här.

Du har säkert någon gång hört att någon som sagt att de förvarar alla sina bilder eller sin backup i molnet. Det innebär att man har ett utrymme på internet för lagring som sköts av någon annan. Har du till exempel en mejl som är baserad online, till exempel Gmail? Då sköts lagringen av alla dina mejl av en molntjänst. Det fina med detta är att det också går att tillämpa molntjänster i företaget. Istället för att investera i egna serverar, utrymme för dessa och personal som sköter dem kan företaget lagra all sin data i ett moln. Det sparar mycket pengar och gör att allt man behöver är enkelt att komma åt. Är du som företagare intresserad av att flytta över lagringen till molntjänster? Då hjälper Nordlo dig gärna med detta.

Är molntjänster säkra?

Funderar du på om du verkligen vågar förvara känslig data i ett moln som sköts av någon annan? Finns det inte risk att en tredje part kommer åt informationen då? Detta är en stor farhåga hos många företagare, något som också gör att många tvekar inför att migrera till molnet, som det kallas. Man behöver dock inte oroa sig. De som tillhandahåller molntjänster är företag satsar på hög IT-säkerhet och har därför effektiva lösningar som hindrar andra från att ta sig in i er del av molnet. Faktum är att det faktiskt kan vara mer riskabelt att förvara sin information i sina egna servrar om man inte har tillräckligt stor kunskap om IT-säkerhet.

Få hjälp med migration till molnet

Hjälp, kanske du tänker. Hur ska du kunna flytta all viktig företagsinformation från en plats till en annan? När du tar hjälp av Nordlo får du snabb och kunnig hjälp med detta. Det första som händer är att ni diskuterar fram hur ni vill att er molnlösning ska se ut. Därefter görs en teknisk och en mjuk analys av er data. Efter detta flyttas all er information över till molnet och personalen utbildas. Du behöver med andra ord inte göra speciellt mycket själv om du bestämmer dig för att flytta företagets information till molnet tillsammans med Nordlo.